T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Beştepe Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu

Vizyonumuz

VİZYONUMUZ

Okulumuz, eğitime başladığı 2019-2020 eğitim öğretim yılından bu yana, milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın ilerisinde, gerek akademik gerek kalben başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamıştır.  Temel amacımız, özgür düşünceli, özgüveni yerinde, çevresine karşı cömert, başarı endeksli, çalışmalarıyla çevresindeki insanlara faydalı birer birey olarak İslami değerleri özümsemiş, doğaya ve insanlara karşı duyarlı, çözüm üreten, analitik düşünen, farklılıkları zenginlik kabul eden bireyler yetiştirmektir.

Kuruluşundan günümüze tüm imam hatip okullarında olduğu gibi oklumuzda da fen, sosyal, dil, spor, sanat, kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimleri'ne ait dersler verilmektedir. Okulumuzda doğru bilgiye dayalı düşünce, inanç oluşturmak amacıyla Kur'an ve sünneti esas alan bir din öğretimi verilmektedir.

İnsanlığın küresel barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu çağımızda; öğrencilerimizi milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip, kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmek okulumuzun temel görevidir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 09:17 - Görüntülenme: 193
  Beğen | 0  kişi beğendi