Seminerler

Okulumuzda, öğrencilere verilen ilk yardım eğitimi, acil durumlarda doğru ve etkili müdahalelerde bulunmalarını sağlamayı amaçladı. Eğitim kapsamında, öğrencilere temel ilk yardım teknikleri öğretildi. Özellikle yaralanmalar, bayılma, yanıklar, kırıklar gibi acil durumlarla karşılaşıldığında nasıl hareket edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Öğrencilere, olay yerinin güvenliğinin sağlanması, acil servise haber verilmesi ve yaralıya müdahale etme adımları gibi konularda bilgi verildi.

Okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitim-öğretimdeki kesintinin minimum seviyede tutulması ve güvenlik kültürü oluşturulması için okul afet planları yapılmalıdır.

Afete hazırlıklı okul, okul afet planlarının oluşturulması ve uygulanmasını kapsayan bütünleşik okul afet ve acil durum yönetimi ile mümkündür. Bu bağlamda Afad Eğitmeni okulumuzda öğrencilerimize seminer verdi.

Okulumuz öğrencilerine yönelik tarihinde Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında seminer düzenlendi. Seminer Çankaya Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları tarafından verildi. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabiliyorlar.      Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği "Kadın Destek Uygulamasını (KADES)", T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

Bu uygulama hakkında öğrencilerimize KADES çalışanları tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Seminerde emeği geçen KADES ve Çankaya Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz.

Okulumuzda Ankara/Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından "Akran Zorbalığı" konulu seminer düzenlenmiştir.

Evrensel Hafızlar Derneği Eğitim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Salih Hozantaş, hafızlık sınıfı velilerine hafızlık süreci ile ilgili seminer verdi. Hafızlık yapan öğrencilerimizinhafızlıklarını daha kolay ilerletebilmeleri için onlara ışık tutmaya gayret ediyoruz.Ayrıca bu süreci yöneten idareci ve eğitici personelle de devamlı bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Müftülük hafızlık komisyonu hafızlık yolunda ilerleyen öğrencilerimizi değerlendirmek için okulumuza geldiler. Öğrencilerimizin sürecini titizlikle takip ediyorlar.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Kudüs'ün geçmişi hakkında konuştu. Pek çok peygamberin Kudüs ve civarında doğduğunu, üç semavi din için bu anlamda büyük anlam ifade ettiğini belirterek Kudus'ün İslam ordularınca fethini anlattı.

Uzman Psikolojik Danışman Mürşid Ekmel Aybek Hocamızla okulumuzda buluştuk. Çocuk, eğitim ve psikoloji alanlarında hocamız çarpıcı ve aydınlatıcı bilgiler ve örneklerle ufkumuzu genişletti.

ÇEDES Projesi Merhamet değeri kapsamında Vitalen Vakfı'nı ziyaret ettik. Doç Dr. Naime Yüksel Karasu Vakıf Kurumu ve işleyişi hakkında öğrencilerimize bilgi verdi.

Okulumuza davet ettiğimiz televizyoncu, sunucu ve yazar Bekir Develi, “Bizim Hikâyemiz” konulu söyleşisinde "Filistin için ne yapabiliriz?" diye sorarak öğrencilerimizle hasbıhal ettiler. Söyleşisini interaktif yapan Develi, öğrencilerimizin de görüşlerini aldı. Karşılıklı güzel bir sohbetle öğrencilerimizin kalbini fethetti. Filistin'i unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı bu bilinçle hayatımıza yön vermemiz gerektiğini söyledi.

Öğrencilerimizi özgür düşünceli özgüveni yerinde çevreye ve insanlara faydalı bireyler yetiştirmek,  İslami değerleri özümsemiş öğrenciler yetiştirmek amacımız, bunun yanında Lgs de başarılı olabilmek için birçok seminerler gerçekleştirdik . Sınavda stres ve kaygıları azaltmak, zaman yönetimi  daha verimli kullanmak için seminerler verildi. Okulumuzda deneme sınavları düzenli olarak yapılmakta ve başarılı olabilmeleri için her türlü destek verilmektedir. Çankaya Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Adem Hıdır, 8. Sınıf öğrencilerimize "Kariyer Basamakları ve Geleceğim" konulu seminer verdi.

Öğrencilerimize Uzman Diş Hekimi Begüm Şanlı tarafından Ağız ve Diş sağlığı eğitimi verildi.

2019-2020 eğitim öğretim dönemi öğrencilere yönelik yapılan "Sağlıklı Beslenme" isimli sunum, uzaman Diyetisyen tarafından okulumuzda gerçekleşti.

Şiirleriyle kalbe dokunan değerli eğitimci yazar Hayati İnanç, Beştepe Şehitleri veli ve öğrencileriyle buluştu. Vasiyetini kitap okumak olarak açıklayan yazar anlattığı anılar, şiirler üzerinden yaptığı sohbetler ve verdiği tavsiyelerle gençlere yol gösterdi. Bu güzel söyleşi için Hayati İnanç'a teşekkür ederiz.

Buğday tanesi filminin kahramanı İstanbul milletvekili Sn. Serkan Bayramı okulumuzda misafir ettik. Engelli birey olarak nasıl başarılı bir avukat , başarılı bir milletvekili , yazar oldu kendisinden dinledik . Şu an film gösterimde ... Ayrıca Ankara Milletvekili Sn. Asuman Erdoğan da programa katılımıyla destek oldu .

Okulumuzda BTK  katkısı ve Sn. Aydın Çıtak' ın sunumuyla Değerler Eğitimi çalışmaları kapsamında Teknoloji, Güvenli İnternet Kullanımı konulu seminer verildi. Öğrencilerimize internette nasıl güvende olunduğu bilinci  kazandırılmaya çalışıldı.