Lise Gezileri

Nis

8. Sınıf öğrencilerimizle LGS hazırlık sürecinde mesleki rehberlik kapsamında Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ettik.

Bu gezi ile öğrencilerimiz motivasyonlarını yükseltirken, okul hakkında hem kapsamlı bilgi edindiler hem de yerinde görerek okulu tanıma imkanı da buldular. Okulun tanıtım gruplarından; tavan-taban puanları, dersler hakkında kapsamlı bilgiler, sosyal aktiviteler gibi birçok bilgi edindiler.

Nis

LGS’ye girecek öğrencilerimize üst eğitim kurumlarını tanıtmak amacıyla çeşitli liselere gezi düzenledik. Bu kapsamda, Aziz Sancar Fen Lisesine ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, okul giriş puanları ve olanakları hakkında bilgi almak için okulun öğrencileriyle görüştü. Okulların tanıtımı, öğrenciler tarafından birebir yapıldı ve merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Bir liseyi daha yakından tanıdık ve hedeflerimizi ona göre belirledik.

Mrt

8. sınıf öğrencilerimizle birlikte Gazi Anadolu Lisesini ziyaret ettik ve öğrencilerimize tanıtım yapıldı.

Ara

8. sınıf öğrencilerimizle lise okul tanıtımları kapsamında çok güzel ve özel bir okul ziyareti yaptık. Ulus İlk Meclis İmam Hatip Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettik. Okulun eğitim sistemi hakkında bilgi edindik

Ock

Sınıf öğrencilerimizle LGS hazırlık sürecinde mesleki rehberlik kapsamında Ankara Fen Lisesi'ni ziyaret ettik.

Haziran ayında yapılacak LGS için çalışmalarına devam eden öğrencilerimiz Ankara Fen Lisesi gezisi ile motivasyonlarını yükseltirken, okul hakkında hem kapsamlı bilgi edindiler hem de yerinde görerek okulu tanıma imkanı da buldular. Okulun tanıtım gruplarından; tavan-taban puanları, dersler hakkında kapsamlı bilgiler, sosyal aktiviteler gibi birçok bilgi edindiler.

Fen lisesi öğrencilerinin sınava hazırlanma ve tercih sürecini dinleyen öğrencilerimiz, onların sınava hazırlık döneminde yaşadığı stres ve stres yönetimi, çalışma sistemleri hakkında da bilgi sahibi olarak özgüven ve istekleri konusunda olumlu kazanımlarla gezimiz keyifli bir şekilde tamamlandı.

Ara

8. Sınıf öğrencilerimizle Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettik. Okul rehber öğretmeni, öğrencilerimize okullarını tanıtarak bu liseye girebilme şartlarını anlattı.

Kas

Okulumuz rehberlik servisinin programında orta öğretim okullarının programlarının tanıtılması amacıyla ortaokuldan sonra gidilecek üst öğretim kurumlarına geziler düzenlenerek okulların tanıtılması, yer almaktadır. Biz de mesleki rehberlik kapsamında, Özel Harekat Şehitleri İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ettik. Ziyaretimizde bizi ağırlayan Özel Harekat Şehitleri İmam Hatip Lisesi müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.