Dilimizin Zenginlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çerçevesinde, kültürel mirasımızı ve dilin estetik değerlerini vurgulamak adına, panomuzda dikkat çekici bir sergi düzenledik. Bu sergide, şiirlerden özlü sözlere, folklorik hikayelerden edebi eserlere kadar geniş bir yelpazede dilimizin zenginliğini yansıtan örnekler bulunmaktadır.

Ayrıca, sınıflarımızda düzenlediğimiz "Kare Bulmaca" etkinliği ile öğrencilerimizin kelime dağarcığını geliştirme ve yeni kelimeler öğrenme imkanı sağladık. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz, eğlenceli bir atmosferde dil bilgisi ve kelime bilgisini pekiştirirken, aynı zamanda birbirleriyle etkileşim halinde olma ve işbirliği yapma becerilerini de geliştirdiler.

"Türkçe Zümresi olarak düzenlediğimiz 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı atasözü ve deyim maketlerini ve görsellerini sergiledik. Bu sergi, öğrencilerimizin dilimizin derin kültürel köklerini keşfetmelerine ve bu zenginliği paylaşmalarına olanak sağladı."