Değerler Eğitimi

Bu ay okulumuzda "Saygı" değerini işliyoruz. Konu ile ilgili panomuzu oluşturup öğrencilere duyurumuzu yaptık ve Saygı değerini işleyebileceğimiz etkinlikleri hayata geçirmeye başladık. İlk olarak Saygı değeri altında 'Hak ve Adalet' değerini işliyoruz.Komşuluk hakkı da değerlerimizden biridir.Bu vesile ile öğrencilerimizle komşularımızı ziyaret ederek hem helallik istedik hem de tanıştık.

İrade Değeri kapsamında Bilim insanlarının irade kullanımını işledik. Bilim irade, sabır ve çalışma gerektirir. İrade değeri kapsamında dünyanın geleceğine yön veren bilim insanlari iradelerini nasıl kullandılar, nasıl başardılar? Öğrencilerimizin hazırladığı "Bilim insanlari" etkinliği ile iradeli, başarılı bilim insanlarını yakından tanıdık.

Değerler eğitimi "Tasarruf Haftası"nda öğrencilerimiz aileleri ile birlikte

• Aile toplantısında istek ve ihtiyaçlar belirlenip bilinçli alışverişler yapılması
  • Elektrik, su, doğalgaz faturaları incelenip enerjinin, suyun dünyamıza olan etkileri konusunda aile sohbetleri yapılacak.
  • Yemek soframıza israfının yapılmayacak, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi etkinlikleri yaptılar

Değerler eğitimi "Okuyorum Haftası"nda öğrencilerimiz aileleri ile birlikte

• Kitap okuma saati,
  • Kitap tahlilleri,
  • Kütüphane ziyareti,
  • Yeni kitaplar almak için yayınevi ziyaretleri... vb. etkinlikler yaptılar. Ayrıca okul kütüphanemizi taşıdık ve yeni kitaplar ekledik. Güncelleme çalışmalarımız devam etmektedir.

Aile ve Toplum konulu Değerler Eğitimi  kapsaminda 27 Aralik-2 Ocak  İngilizce Haftası icin ogrencilerimiz Aileleriyle beraber   İngilizce  kelime oyunlari, İngilizce dijital oyunlari oynadilar ve İngilizce konustuklari diyalogların  videolarını çektiler. Ayrıca Up filmini okulumuz konferans salonunda aileleri ile birlikte izlediler.

Değerler Eğitimi -"Dini Değerler" kapsamında bu hafta okulumuza Ankara İl Vaizi aynı zamanda Okul aile Birliği Başkanımız Mehmet Ali Aracı konuk oldu. Öğrencilerimize "Aile ve Toplum" konulu seminer verdi. Din Kül. ve Ahlak Bilgisi zümresi tarafından 40 Hadis ezberleme yarışması başlatıldı. Ayrıca İngilizce ve Türkçe "Aile Ve Toplum" temalı pano hazırlandı.

Okulumuz Değerler Eğitimi kapsamında iki ay sürecek etkinlikler düzenlemektedir. Her hafta bir alanda etkinlik belirlenecek ve bu etkinlikler hafta boyunca devam edecek. Öğrencilerimiz ailesiyle haftada en az iki gün bu etkinliği yapacak ve etkinlik fotoğraflarını ve videolarını gönüllü olanlar gönderecek. Yapılan etkinlikleri okulumuz web sitesinde ve sosyal medyada paylaşılacaktır.

6-12 Kasım 2021- "Spor ve Zeka Oyunları" Haftası