T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Beştepe Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu

E-Güvenlik Çalışmaları

Okulumuzda e-güvenlik ile ilgili kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır. İlk olarak bir e-güvenlik ekibi kurduk, ekip koordinatörünü seçtik ve toplantı düzenledik. Toplantıda koordinatörümüz e-safetylabel sitesini tanıttı. Bu sitede yapmamız gereken çalışmalardan bahsetti ve siteye üye olunması konusunda ekibi yönlendirdi. E-safeylabel sitesine üye olundu, anket soruları cevaplandı ve eylem planı oluşturulup okul internet sitesinde paylaşıldı. Bronz etiket almaya hak kazandık. İlerleyen zamanlarda eylem planına göre hareket ederek gümüş etiket almayı hedefliyoruz. Öğretmenlerimiz ayrıca e-twinningeba portalını kullanarak, Güvenli İnternet ve eTwinning etiği hakkında temel bilgileri içeren eğitimlere katıldı. Güvenli Eğitim programı, Güvenli İnternet günü, eTwinning de Bilgi Güvenliği, e-güvenlik ve eTwinning etiği konularında bilgi sahibi olup katılım serfikası almaya hak kazandık. Okul web sitesinde e-güvenlik portalı oluşturuldu. Portalda e- güvenlik kalite etiketi, okul e-güvenlik politikası, okulda konu ile ilgili yaptığımız çalışmalar, e-güvenlik eylem planı, ve e güvenlik ile ilgili bilgilendirici sitelere link oluşturduk.

Okulumuz web sitesinde ve sosyal medyada yapılan etkinliklerin paylaşımı noktasında velilerinden izin belgesi alınmıştır. Çocuğunun sosyal medyada  fotoğrafının paylaşılmasını istemeyen öğrencilerimizin fotoğrafları paylaşılmamaktadır. E-twinning çalışmalarında yer alan öğrencilerimiz için aileleri tarafından imzalanmış veli izin belgeleri ile projeye katılımları sağlanmıştır. Öğrencilerimizin etkinlikleri yaparken çekilen fotoğraflarında yüzleri tanınmayacak şekilde çekim yapılmasına, isminin tamamının paylaşılmamasına dikkat edilerek, kişisel verileri korunmuştur. Okulumuzda öğrencilerin  ve velilerin fotoğraf çekip yayınlaması kesinlikle yasaktır. Bununla ilgili uyarı afişleri okulumuzun herkesin görebileceği yerlere asılmıştır.

 Okulumuzda öğrencilerin  ve velilerin fotoğraf çekip yayınlaması kesinlikle yasaktır. Bununla ilgili uyarı afişleri okulumuzun herkesin görebileceği yerlere asılmıştır. Bilişim ve internet kulübü e-güvenlik konulu panosunu hazırladı.  Hazırladığımız panolarla güvenli internet kullanımı konusunda öğrencilerin dikkatini çekmekteyiz. Okulumuza çağırdığımız BTK, Siberay ve Siber Suçlar şubesinden uzman konuklar tüm paydaşlara siber güvenlik konusunda eğitimler verdi. Okul idaresi BTK ve Siber Suçlar Daire Başkanlığı ile iletişim kurarak öğrenci-öğretmen ve veli için eğitim talep etti. Uygun görülen tarihlerde bu eğitimler verildi.

Güvenlik Panosu

09-01-202309-01-202309-01-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

E-Güvenlik Eğitimleri

Okulumuzda E-Güvenlikle ilgili hem uzaktan hem de yüzüyüze eğitimler verilmiştir. Bu eğitimler okulumuzun tüm paydaşlarını yani öğretmen-öğrenci ve velilerimizi kapsayacak şekilde yapılmıştır. Seminerlerde güvenli internet, siber tuzaklar, siber zorbalık konularında Siberay Şubesi çalışanları ve Siber Suçlarda çalışmış uzman emniyet mensupları tarafından eğitim verilmiştir.

09-01-202309-01-202309-01-202309-01-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 E-GÜVENLİK EĞİTİMİ KATILIM SERTİFİKALARI

Güvenli İnternet ve eTwinning etiği hakkında temel bilgileri içeren eğtimlere katıldık. Güvenli Eğitim programı,Güvenli İnternet günü,eTwinning de Bilgi Güvenliği, e-güvenlik ve eTwinning etiği konularında bilgi sahibi olup katılım serfikası almaya hak kazandık.

23-01-2023

 



































e-Twinning Çalışmaları için Veli İzin Belgeleri

E-twinning çalışmalarında yer alan öğrencilerimiz için aileleri tarafından imzalanmış veli izin belgeleri ile projeye katılımları sağlanmıştır. Öğrencilerimizin etkinlikleri yaparken çekilen fotoğraflarında yüzleri tanınmayacak şekilde çekim yapılmasına, isminin tamamının paylaşılmamasına dikkat edilerek, kişisel verileri korunmuştur.

09-01-202309-01-202309-01-2023









Web sitesi ve Sosyal Medya Paylaşım İzinleri

Okulumuz web sitesinde ve sosyal medyada yapıln etkinlik, okul faaliyetlerinin paylaşılmasında öğrencilerimizin velilerinden izin belgesi alınmıştır. Çocuğunun sosyal medayada  fotoğrafının paylaşılmasını istemeyen öğrencilerimizin fotoğrafları paylaşılmamaktadır.

09-01-202309-01-202309-01-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Okulumuzda öğrencilerin  ve velilerin fotoğraf çekip yayınlaması kesinlikle yasaktır. Bununla ilgili uyarı afişleri okulumuzdad muhtelif yerlerine asılmıştır.

09-01-202309-01-202309-01-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.01.2023 - Güncelleme: 23.01.2023 15:38 - Görüntülenme: 118
  Beğen | 0  kişi beğendi